Direct naar de inhoud.

Inloopbijeenkomst Leer-Sportpark goed bezocht

  • door:
  • op:

(F: Peter Panneman)
VEENDAM – Veel belangstelling was er dinsdagavond voor de inloopbijeenkomst in het Techniekgebouw van de Winkler Prins in Veendam. Men kon hier terecht voor algemene informatie over het Leer- en Sportpark project en bijgepraat worden over de stand van zaken. In juli vorig jaar was een eerste informatiebijeenkomst gehouden voor direct omwonenden.

De gemeente is voornemens een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied van het sportpark rond het stadion aan de Langeleegte, het voormalige voetbalveld van Veendam 1894 en het techniekgebouw van de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan.

Het plan is bedoeld om de gebruiksfuncties op de stadionlocatie te verbreden met diverse sport- en spelvoorzieningen en om op het voormalige hoofdveld van Veendam 1894 nieuwbouw mogelijk te maken ten behoeve van de Scholengemeenschap Winkler Prins. Deze plannen zijn onderdeel van de realisatie van een Leer- en Sportpark (LSP).

Voor het sportpark (wielerbaan, sportvelden) zal de aanbesteding in februari-april 2020 plaats vinden terwijl de uitvoering zomer 2020 van start kan gaan. Ook de aanbesteding voor de nieuwbouw Winkler Prins (brug- en kadergebouw) zal medio februari-april 2020 plaatsvinden en zal de uitvoering vanaf juli 2020 van start kunnen gaan.

(Peter Panneman)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal