Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sinterklaas logeert weekendje in Veendam

VEENDAM – Vrijdagmiddag kreeg Sinterklaas de sleutel overhandigd van zijn tijdelijk onderkomen in de Parkstad van wethouder Ans Grimbergen (PvdA). Museumdirecteur Hendrik Hachmer en de voorzitter van de ondernemersvereniging Veendam Joseph Kremer waren ook aanwezig bij de uitreiking.

Op uitnodiging van de winkeliersvereniging, Veendam Centraal, logeert Sinterklaas dit weekend in het Veenkoloniaal museum. Het museum in het centrum van Veendam dient deze dagen als “`logeerhuis van Sinterklaas”. De goedheiligman en zijn pieten zijn druk bezig met de voorbereidingen van het grote verjaardagsfeest. Kinderen zijn van harte welkom met hun ouders en/of verzorgers om een kijkje te komen nemen in het logeerhuis van Sinterklaas waar door Pieten en Sinterklaas wordt gewerkt.

Kinderen worden meegenomen in een complete wereld van fantasie en magie rondom Sint. Daarnaast kunnen de kids aan diverse activiteiten deelnemen. Sinterklaas zit op zijn kantoor en ondanks dat hij het heel erg druk heeft neemt hij ruim de tijd voor kinderen. De grote verjaardagsshow moet natuurlijk worden gerepeteerd en daar kunnen kinderen alvast een klein stukje van zien. Een gedeelte van deze show wordt namelijk in het naastgelegen theater vanBeresteyn een aantal keren getest.

Als kinderen klaar zijn met hun bezoek aan het logeerhuis van Sinterklaas krijgen ze van de Pieten nog een pepernoten speurtocht mee die door het centrum gaat waar ook de nodige pieten zullen rond lopen. Het huis van Sinterklaas is een theater beleving voor kinderen tot 10 jaar (onder begeleiding van tenminste 1 volwassene) en is voor iedereen gratis toegankelijk .

De organisatie van “het logeerhuis van Sinterklaas is in handen van de Veendammer Sinterklaas organisatie ZoSint.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.