Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters december, aflevering 97

Tandemmidweek staat centraal in Pretletters

RTV1 – Elk jaar staan er weer zestig vrijwilligers klaar, om als voorrijder op een tandem, een aantal blinden een prachtige vakantieweek te bezorgen in de omgeving van Haaksbergen. We spreken met de initiatiefnemer Dick Hilarius. Moet de samenleving zich aanpassen, of juist andersom. Het zal wel iets van beiden zijn.

Met Joep Aarts, directeur van de Oogvereniging; maken we bespiegelingen over een visie, met betrekking tot blinden en slechtzienden in de samenleving. In de openbare ruimte worden steeds meer gebieden als Shared Space ingericht. Vooral in de steden rijden verschillende soorten verkeersdeelnemers door elkaar naast de voetgangers. Hoe denkt Ton van Weerdenburg van de Oogvereniging hierover.

Pretletters, het RTV1 radioprogramma voor mensen met minder zicht. Uitzending woensdag 4 december 21 uur. Presentatie George Flapper en Wim Dussel.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.