Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voor de achtste keer (auto)brand Maarsveld

F: 112regioflits / Ronny

STADSKANAAL – Zaterdagmorgen 30 november rond acht uur werd er een autobrand gemeld aan de Convenantstraat in de wijk Maarsveld. De brand was al uitslaand toen de brandweer arriveerde. Er kwam veel rook vrij tijdens de brand en het blussen. Grote zwarte rookpluimen hingen boven de straat die tot ver in de omgeving te zien was.

Brandstichting

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De autobrand was de zoveelste op rij. Sinds september zijn er al zes autobranden geweest. Ook twee buitenbranden.

Acht keer brand

In totaal moest de brandweer van Stadskanaal dus acht keer uitrukken naar de wijk Maarsveld om een brand te blussen in de afgelopen periode. Buurtbewoners vrezen dat er een pyromaan actief is in hun woonwijk. Ook zouden er bewakingsbeelden zijn gemaakt van de mogelijke brandstichter. Deze beelden zijn aan de politie overhandigd maar die zwijgt over het onderzoek. Wel wordt er sindsdien extra gesurveilleerd in de woonwijk.

De uitgebrande auto is in opdracht van politie opgehaald door bergingsbedrijf Willem Keizer voor onderzoek naar de oorzaak van de brand.

  • Zie hier meerdere foto’s van de brand – Lees ook onze eerder berichtgeving over de autobranden in de Maarsveld

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.