Direct naar de inhoud.

Gemeente sluit woning na ontdekken hennepkwekerij

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV1

VEENDAM – In een woning aan de Van Stolbergweg in Veendam is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Er zijn in totaal 231 hennepplanten aangetroffen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Op last van de burgemeester is de woning voor drie maanden gesloten. Aanvullend op de politieactie heeft de burgemeester hiervoor het Damoclesbeleid toegepast.

Ingrijpen

Het sluiten van de woning op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan hiermee een woning sluiten wanneer er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. Bij de ontdekking van (hard-)drugs in een woning start de gemeente een bestuursrechtelijke procedure op. Deze kan naast de strafrechtelijke maatregel van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd.

Burgemeester Sipke Swierstra: “Hennepkwekerijen zorgen voor (brand-)gevaarlijke situaties en ondermijnen de openbare orde. Ik vind het belangrijk om dan direct in te grijpen. Door het sluiten van een woning voor bepaalde tijd neemt de kans op herhaling en overlast af.”

Het vermoeden van drugs of een hennepkwekerij in de buurt? Meld dit bij de politie. Dit kan via t. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, t. 0800 – 7000.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal