Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

In de waan van de winterdag

Winter: Spirit of Nature

DROUWEN – De waan van de dag – Deze uitdrukking heeft niet altijd een positieve lading. Binnenkort is het 21 december, de kortste dag van het jaar. En dus de langste nacht van het jaar. Loofbomen hebben hun bladeren en zaden losgelaten; ze zijn licht en kwetsbaar maar tegelijkertijd sterk en robuust. Dieren houden zich rustig en sparen hun energie om zichzelf warm te houden, of ze hebben zich verstopt tot warmere tijden. De winter is het seizoen van rust, stilte, transparantie en van afscheid nemen. Het is ook het seizoen om naar binnen te keren, te koesteren wat er is en verbinding te maken met innerlijke warmte en wensen.

‘We’ gaan op stap en laten ons verrassen door wat de natuur op deze dag met ons wil delen. Dat is al een mooie oefening op zich. Tijdens deze Spirit of Nature-wandeling nemen we ook de tijd voor een meditatie of een mijmering. Zo leren we de natuur en dus onszelf een beetje beter kennen. De winter heeft het in zich om terug te gaan naar onze eigen kern en de natuur wijst ons de weg. Dat draagt bij aan ons (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte.

Buitencentrum Boomkroonpad organiseert de Spirit of Nature-wandeling samen met Gabriëlle Kuijer van Intuitive Trails. Kijk voor meer informatie op www.intuitivetrails.nl

Informatie:

  • Datum: 21 december 2019, start 09:00 uur, duur 3 – 4 uur.
  • Kosten: € 19,50 per persoon, inclusief je Eigen weg-wijzer.
  • Graag vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/SpiritDrenthe
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Leeftijd: 16 jaar en ouder

Kleding: kies voor warme, comfortabele kleding, passend bij het weer. Neem eventueel iets te drinken en te eten mee voor onderweg. Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad   

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.