Direct naar de inhoud.

Oud gemeentehuis Borger wordt Hunebedcity

Archieffoto Borger

BORGER – Gedeputeerde Staten hebben besloten om een subsidie van € 250.000 euro toe te kennen aan de revitalisering van het voormalige gemeentehuis tot ‘Hunebedcity’. Het oude gemeentehuis wordt daarmee een levendige winkel- en speelomgeving.

Het besluit wordt aan Provinciale Staten voorgelegd voor eventuele wensen en bedenkingen.

Door de gedeeltelijke leegstand van het voormalige gemeentehuis en de sloop van de raadzaal, was er sprake van een verpauperde uitstraling richting het nieuwe dorpsplein van Borger. Dankzij de verbouwing wordt de bestaande situatie aanzienlijk verbeterd. Het project geeft een impuls aan de levendigheid in het centrumgebied van Borger.

In het oude gemeentehuis komen een lunchroom en een winkelstraat, waarin het bedrijf Lekker Hip cadeauartikelen en streekproducten zal gaan verkopen. Een speelgrot en een kinder-escaperoom maken het gebouw en het aangrenzende plein aantrekkelijk voor ouders met jonge kinderen om te bezoeken: spelen, bewegen, winkelen en lunchen kunnen gecombineerd worden.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen in Hunebedcity aan het werk in de vorm van dagbesteding.

Gedeputeerde Henk Brink: “Dit plan behelst een mooie en maatschappelijke (her)invulling van een groot gebouw middenin het centrum van Borger en zorgt met de toekomstige invulling voor een aanvullend aanbod qua winkelbeleving.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-