Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Plaatsing eerste 24/7 AED in Mussel

Foto: M. Dol – RTV1

MUSSEL – Op woensdag 18 december om 9:45 uur wordt de eerste van zes AED’s geplaatst bij Café Summertime in Mussel. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een motie van de gemeenteraad van Stadskanaal.

Wethouder Lian Veenstra zal samen met Rolf de Folter (bestuurder Treant), Eddie Niemeijer (voorzitter Plaatselijk belang Mussel), Grietje Schipper (gemeenteraadslid Pv/dA) en eigenaar Arjan Strockmeijer (Café Summertime) de eerste AED in gebruik nemen.

De zes AED’s die voor de kerst geplaatst worden zijn straks onderdeel van een dekkend regionaal netwerk van AED’s. Naast het plaatsen van fysieke AED’s bestaat dit netwerk uit een opleiding voor inwoners en een waarschuwingssysteem.

Dekkend netwerk
In het Refaja verdwijnt een deel van de ziekenhuiszorg. De zorg komt daarmee letterlijk meer op afstand te staan in een dunbevolkt gebied waar de behoefte aan zorg groeit en de vervoersmogelijkheden beperkt zijn. Deze ontwikkeling vraagt meer van de zelfredzaamheid en burgerkracht van inwoners in Zuidoost Groningen en deel van Drenthe.

Diverse partijen werken samen om hun verantwoordelijkheid te nemen en samen oplossingen te zoeken, ook voorbij het eigen domein, om de zorg toekomstbestendig op een goed niveau te houden. Een van de maatregelen daarbij is het realiseren van een dekkend netwerk aan AED’s voor de gehele regio Zuidoost Groningen en het vergroten van het aantal burgerhulpverleners.

Dankzij het dekkend netwerk kunnen er straks meer hartstilstanden worden overleefd dan nu het geval is.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.