Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bokaal voor team `Beste Bibliotheek van Nederland`

(F: M. Dol, RTV1)

STADSKANAAL – Op vrijdag 20 december was het feest in de bibliotheek in Stadskanaal. Bibliotheekgoeroe Mark Deckers reikte zijn Mark Deckers-bokaal uit aan het enthousiaste team van de `Beste Bibliotheek van Nederland.` In zijn blog noemt hij de bibliotheek “Nederlands Kampioen Allround Bibliotheekwerk.” Met andere woorden: Bibliotheek Stadskanaal is de Sven Kramer van de bibliotheekwereld.

Feest in Stadskanaal
Champagne, hapjes, een enthousiast vertellende Mark Deckers en een heleboel felicitaties: het team van Bibliotheek Stadskanaal werd vrijdag 20 december flink in het zonnetje gezet.

(F: M. Dol, RTV1)

Wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal en bestuurder Rachel van den Hoogen van Biblionet Groningen spraken lovend over de energie en werklust van alle medewerkers en vrijwilligers. “Ik ben enorm trots op deze prijs,” zegt Van den Hoogen. “Wat een prachtige waardering voor het team en de vrijwilligers van Bibliotheek Stadskanaal zo aan het eind van het jaar.”

Ook Hamster is enthousiast: “Een geweldige prestatie! In onze regio wonen veel mensen die moeite hebben met lezen. Voor hen en alle andere inwoners is de bibliotheek een waardevolle voorziening.” Gedeputeerde van Groningen Mirjam Wulfse, die onder andere het bibliotheekwerk in haar portefeuille heeft, bracht in een videoboodschap haar complimenten over: “Jullie hebben echt keihard gewerkt, dus ik denk dat dit een prachtige opsteker is!”

(F: M. Dol, RTV1)

Mark Deckers: bibliotheekgoeroe
Voor wie Mark Deckers niet kent: Deckers is bibliothecaris en strategisch adviseur bij netwerkorganisatie Rijnbrink in Deventer, maar staat in de bibliotheekwereld vooral bekend als de “bibliotheekgoeroe” die alle bibliothecaire ontwikkelingen scherp in de gaten houdt. Hij analyseert onder andere uitleencijfers en bezoekersaantallen en publiceert op zijn website blogs en lijstjes over de prestaties van alle Nederlandse bibliotheken.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.