Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Terugkijken op de jaren tachtig

RTV1 – In het Randgesprek van deze week, wat plaatsvond in de bibliotheek, wordt gesproken over de jeugd van de jaren tachtig in Stadskanaal.

Grote groep
Aan het woord zijn Pascal Bunk en Rene Tjarks die beiden aangesloten waren bij een grote groep jongeren. Zij hielden zich voornamelijk bezig met breakdance en graffiti, de zogenoemde hiphop-scene. ‘’We waren een groep van wel zeker veertig jongeren die wekelijks in het centrum van Stadskanaal te vinden waren’’ vertelt Rene. ‘’In de Overijsselselaan hadden we een kelderbox waar we vooral bezig waren met muziek en graffiti’’ vult Pascal aan.

Herinneringen
Gaandeweg het gesprek wordt het steeds meer duidelijk wat de jongeren voor elkaar betekenden in die jaren. ‘’En nog’’ zegt Pascal. ‘’Laatst hebben we een reünie gehad waar ongeveer dertig mensen aanwezig waren. We hebben nog steeds contact’’.

Tegenwoordig
Ze zijn de veertig inmiddels gepasseerd en hebben allebei een eigen bedrijf. ‘’Maar we zullen onze roots niet verloochenen’’ Rene heeft met zijn partner Ingrid een parfumerie en kledingzaak in het centrum van Stadskanaal en Pascal heeft een tegelzetbedrijf. Pascal houdt zich nog steeds bezig met kunst. ‘’Ik heb net een nieuw kunstproject aangenomen waar ondere andere Lefier ook in betrokken is. Maar ik kan er nog niet zoveel over kwijt’’ reageert Pascal tactisch.

Het hele gesprek met Rene en Pascal is te zien tijdens de uitzending van ‘1 op Vrijdag’ op vrijdag 3 januari vanaf 19.00 uur.

3 Reacties op “Terugkijken op de jaren tachtig

  1. Waarom werd dit gisteravond niet uitgezonden❓Heb de hele aflevering gekeken maar geen René en Pascal❗🤔🙄

  2. Rolf Kuipers

    Ook in de link niets over rene en Pascal, of ik ben gek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.