Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

In gesprek met Willemien Warris

RTV1 – Het Randgesprek van deze week, wat plaatsvindt in de bibliotheek, heeft Gertjan een gesprek met Willemien Warris. Samen met Willemien kijkt hij terug op haar ziekte wat plaatsvond in haar pubertijd.

Samenloop voor Hoop

Afgelopen zomer vond het evenement Samenloop voor Hoop plaats in Stadskanaal. Tijdens dit evenement werd er geld ingezameld voor de bestrijding van kanker. Willemien, die zelf met deze ziekte te maken heeft gehad, heeft hier aan meegelopen samen met haar familie en vrienden. In het gesprek wordt hierop teruggekeken en wat het met haar deed dat al deze mensen samen met haar in een team liepen. ‘’Mijn familie en mijn vrienden waren er ook toen ik ziek was. Nu zijn ze er nog steeds, ook twintig jaar later’’ blikt Willemien terug

Ziekte

Willemien die zelf de ziekte van Hodgkin heeft gehad kijkt met Gertjan terug op deze periode. ‘’Pas toen ik ouder was kreeg ik meer het besef wat er eigenlijk aan de hand was in die periode’’. Willemien kreeg de ziekte toen ze zestien jaar oud was. ‘’Gelukkig sta ik goed onder controle’’ licht Willemien toe.

Ouder

Vooral nu ze zelf moeder is beseft ze eigenlijk hoe dit voor haar ouders geweest is. ‘’Ik kom uit een warm gezin en kan het er gelukkig goed met mijn ouders over hebben’’ zegt Willemien. ‘’En met mijn familie en vrienden’’ vult ze verder aan. ‘’Dit bleek ook wel tijdens het evement Samenloop voor Hoop’’.

Het hele gesprek is te zien tijdens de uitzending van ‘1 op Vrijdag’ op vrijdag 10 januari vanaf 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.