Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Actiecomité wenst géén Ter Apel toestanden

F: faceboek actie groep heropenen AZC Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Op Facebook is onlangs een speciale groep gemaakt onder de titel ‘Heropenen AZC Musselkanaal?’. “Hier kun je desgewenst lid van worden”, zegt Maria Potze.
Potze is woordvoerder namens de actiegroep en voelt zich overvallen door de gemeente en COA.

Geen idee

Potze: “Natuurlijk wisten we dat COA en gemeente ergens mee bezig waren. Maar we hadden geen idee dat het allemaal zo snel zou gaan; de eerste meldingen van ontvangen brieven kwamen op zondagavond 8 december. Een aantal inwoners heeft bovendien nooit een uitnodiging gekregen. Niemand vroeg de mening van ons, (inwoners van Musselkanaal). Een poll maken was het begin. Petitie starten. Veel reacties kregen we. Tegelijkertijd naar de 2e inloop en daar duidelijk maken waarom we er allemaal tegelijk waren. U hebt het allemaal kunnen volgen in het nieuws”.

Wie wij zijn

Potze gaat verder: “Het is nog steeds niet duidelijk wat men precies van plan is. Dus zijn we nog steeds bezig met uitzoeken, lokale politiek benaderen en om handtekeningen onder de petitie te krijgen. Inmiddels Is er een actiecomité gevormd (zie faceboek ). Dit is een vast groepje mensen dat wekelijks bij elkaar komt om te bespreken wat er gaande is, wat er nog gedaan kan worden, wat we nog doen willen, wie we daarvoor moeten vragen. Musselkanaal is géén Ter Apel en dat willen we graag zo houden. Wij vinden het ook tijd om bekend te maken wie we zijn. We zijn met zeven mensen: Jack de Graaf, Grietje de Graaf-Moorlag, Shannon Lukkassen, Meinie Smit, Colin Huizing, Erik Louwdijk en Maria Potze (woordvoerder)”.

Veiligelanders niet welkom

Potze zegt dat de ‘actiegroep’ doorgaat totdat er een besluit is genomen. Het uitgangspunt hierbij is dat de actievoerders vinden dat het AZC alleen weer open mag gaan onder de voorwaarde dat er géén veiligelanders en asielhoppers komen wonen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “Actiecomité wenst géén Ter Apel toestanden

  1. Zaken die de burger onwelgevallig zijn worden niet gecommuniceerd. Maar op overvalbasis de burger door de strot geduwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.