Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wildervank wil meer aandacht van de gemeente

Beruchte kruising Wildervank – (Archieffoto: RTV 1)

WILDERVANK – Het dorp Wildervank voelt zich het voeteneinde van de gemeente Veendam. De bewoners van het dorp vinden dat er te veel aandacht van de gemeente uitgaat naar het Veendammer centrum en te weinig naar hun dorp en dan met name het winkelcentrum aan de Apollolaan.

Beruchte kruising

Volgens Heleen Goosen,  voorzitter van het Beheerteam Wildervank, is er wel geld en aandacht voor de herstructurering van het centrum van Veendam. “Er is wel geld voor een fontein in Veendam maar geen geld voor de aanpak van de beruchte kruising bij het winkelcentrum aan de Apollolaan in Wildervank. Dat wekt wrevel”. zegt Goosen in het DvhN.

Winkelcentrum Wildervank

Goosen: “Als er verkiezingen zijn, wordt het dorp van alles beloofd. Dan hebben politieke partijen een en al oor. Daarna hoor je ze niet meer.’’ Twee jaar geleden zou de kruising bij het winkelcentrum worden aangepakt. Op het kruispunt zijn geregeld ongelukken omdat niet duidelijk is wie voorrang heeft. Er zouden verkeerslichten komen. Die hebben er nooit gestaan.’’ Er zijn meer bespreekpunten. De aanpak van het winkelcentrum, de drukte op de C.W. Lubbersstraat, ‘racebaan’ het Westerdiep, vissteigers die weggehaald zijn en niet terugkomen. We moeten te vaak in de media lezen dat er iets niet doorgaat in Wildervank. De dorpen mogen dan letterlijk aan elkaar zijn gegroeid. Toch hebben wij nog steeds dat gevoel van tweedeling. Wildervank is het voeteneind van Veendam.’’

Bewonersavond

Woensdag 5 februari is er een bewonersavond. De avond gaat vooral over veiligheid en leefbaarheid. De bijeenkomst, met politici en dorpsbewoners, begint om 19.30 uur in zalencentrum Het Raadhuis in Wildervank.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.