Direct naar de inhoud.

Stroom afgesloten op Recreatiepark Anloo

  • door:
  • op:

 

Enexis in actie – (Archieffoto: M. Dol – RTV1)

GIETEN  – Om 09:30 uur donderdagochtend heeft Enexis de stroom afgesloten op recreatiepark Anloo. De gemeente biedt hulp bij het zoeken naar oplossingen.

In contact met iedereen

Enexis en de brandweer geven aan dat stroomvoorziening zo onveilig is dat onmiddellijke afsluiting nodig was. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra betreurt de situatie: “De bewoners van recreatiepark Anloo zijn slachtoffer van deze situatie, laat dat duidelijk zijn. We hebben contact met de bewoners en bieden actief hulp aan mensen die dat nodig hebben. Er is een crisissituatie waarbij we ons in het bijzonder verantwoordelijk voelen voor de groep die de hulp het meest nodig heeft. Er zijn hulpverleners aanwezig, waaronder medewerkers van Attenta, Impuls, de politie en de gemeente. Mensen die vragen hebben of nog geen contact hebben kunnen bellen met (0592) 26 77 77 voor informatie en met hulpvragen. Ook kunnen ze een hulpverlener ter plaatse aanspreken.”

Persoonlijk gesproken

Burgemeester Hiemstra sprak gisteren op verschillende momenten met bewoners: “Deze plek betekent veel voor bewoners. Mensen hebben er hun ziel en zaligheid in gelegd. Dat de stroom eraf is, heeft natuurlijk grote gevolgen. De veiligheid van de bewoners heeft onze hoogste prioriteit. Daarom hebben we afgelopen nacht twee brandwachters laten rondlopen op het terrein om de veiligheid te garanderen. Ook hebben hulpverleners iedereen die aanwezig was persoonlijk bezocht en gesproken om te kijken welke zorgen er zijn en waar hulpverleners moeten helpen



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal