Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klassiek in ’t Veen met Damask

VALTHERMOND – ‘Een warm bad’ zo zou je de klank van het Damask Vocal Quartet kunnen omschrijven. Vier vocale solisten uit 4 verschillende landen die elkaar hebben weten te vinden en de kunst van intens communiceren en intimiteit verstaan wanneer zij als kwartet optreden. Daarbij gevoegd de Franse pianiste Flore Merlin maakte het tot de perfecte samenwerking voor o.a. de CD ‘Oh schöne Nacht’, die zij onlangs op de concertboerderij ‘Onder de Linden’ in Valthermond hebben opgenomen en op vrijdag 21 februari om 20.00 u. daar ten gehore brengen.

Mezzosopraan Marine Fribourg zegt: “O schöne Nacht is een CD met minder bekende kwartetmuziek van Brahms en tijdgenoten o.a. Jenner Herzogenberg en Schumann. Brahms’ stukken vormen de kern van het repertoire voor vocaal kwartet, maar ze zijn veel te onbekend. Ze vormen ook onze kern. Op deze CD hoor je wie we zijn. Dit is onze identiteit’.

Damask Vocal Quartet
De Amerikaanse sopraan Katharine Dain, de Franse mezzo-sopraan Marine Fribourg, de Britse tenor Guy Cutting en de Canadese bariton Drew Santini werken sinds 2014 vanuit Nederland samen als het vocaal kwartet Damask.

Damast, – damask in het Engels – , refereert aan een weeftechniek die voor luxe stoffen zoals zijde ontwikkeld werd. Dat is wat het Damask vocaal kwartet ook biedt. Niet alleen weeft het de stemmen tot een prachtige klankkleur, ook weeft de muziekkeuze internationale patronen en muziek uit verschillende eeuwen tot een rijk repertoire. Het kwartet was te beluisteren op De Nationale Opera lunchconcerten, Muziek in het Zevenbruggenkwartier, Ouderkerk Muzikale Herfst, Westerkerk Cantatediensten, Operadagen Rotterdam, Noorderkerkconcerten en Internationales Kammer- musikfest Ruhrtal)en het Aldeburgh Festival.

Pianiste Flore Merlin is lid van het Nuori Trio, Arto Duo en Zoltan Duo en werkt met het vocale kwartet van Anne Le Bozec en Damask. Ze behaalde diploma’s aan de conservatoria van Parijs, Brussel en Helsinki in piano, fortepiano, vocale begeleiding en opera-coaching.

Vrijdag 21 februari 2020, 20.00 uur, concertboerderij “Onder de linden”, Zuiderdiep 279, Valthermond.
Kosten: € 25,00/begunstigers: € 20,00. Kaarten bestellen: www.klassiekintveen.nl/contact/kaarten-bestellen , info@klassiekintveen.nl of telefonisch 0591-549393

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.