Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel activiteiten bij Speelstad Kunstkot

VEENDAM – In de voorjaarsvakantie van 22 februari tot 1 maart kunnen alle bezoekers kennis maken met heel veel ouderwetse activiteiten in een uitdagend nieuwerwets jasje. De kop van Jut, een mega lange knikkerbaan, ouderwetse houten flipperkasten, oudhollandse spellen, flesje knallen met een fietspomp, speelhuisjes zijn aanwezig, maar er kan ook generft worden in de grote nerfhal, toneel worden gespeeld, muziek worden gemaakt met vele instrumenten of zelf de dj zijn in de discozaal.

Bezoekers kunnen kiezen uit meer dan honderd activiteiten en attracties. Ook staan
er heel veel tijdloze creatieve activiteiten voor de bezoekers klaar  zoals pottenbakken, schilderen, tekenen, beeldhouwen, houtbewerken, handpop maken en knutselen. En jawel, kinderen mogen ook een eigen button en armband maken. Alles wat de kinderen maken mogen ze meenemen naar huis.

Jeroen Boerstra: “Speelstad Kunstkot zet vooral in op activiteiten die de verbeeldingskracht en creativiteit van de kinderen bevorderen. Zo wordt de kunst van het samen spelen bevorderd en verder ontwikkeld. Als je
zelf iets maakt krijgt het oneindig veel meerwaarde dan dat je iets gebruikt dat door anderen is bedacht of gemaakt”, aldus Jeroen, eigenaar van Kunstkot. “Spel en kunst maak je zelf of samen met anderen,
waardoor je de dingen echt doorleeft en ervaart. Hierdoor worden deze belevenissen heel speciaal en een waardevolle en mooie (leerzame) herinnering”.

Het bijzondere van Speelstad Kunstkot is dat actviteiten en attracties zijn zo simpel mogelijk zijn gehouden
en de meeste gemaakt van rerecycled afvalmateriaal. Zo wordt bijvoorbeeld een melkpak een handpop, sloophout een knikkerbaan, overgebleven vinyl een mooie armband. Zo wordt zelf iets maken laagdrempiger en je laat je fantasie de vrije loop.

Speelstad Kunstkot is alleen te bezoeken op afspraak. Op de website www.kunstkot.nl vind je meer informatie.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.