Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zware storm Ciara nadert ons gebied

Storm – (archieffoto Weeronline)

WEERONLINE – Storm Ciara ligt momenteel nog bij de kust van Canada, maar nadert met rasse schreden. In een dag tijd steekt Ciara de Atlantische Oceaan over en dat is ongekend snel. De storm kunnen we zondag in de middag/avond verwachten met windkracht 10 tot 11. Volgens de laatste berekeningen moeten we ons voorbereiden op zeer zware windstoten van 120 – 140 km/uur.

Zware windstoten

Niet alleen automobilisten zullen hun handen vol hebben. De hulpdiensten kunnen dan ook extra drukte verwachten doordat bomen kunnen omwaaien en ook schade aan huizen is zeer waarschijnlijk. De meest schade zal zondagavond ontstaan, zodra de heftigste windstoten tot 140 km/uur in het binnenland voorkomen.

Veenkoloniën 

Storm in de Kanaalstreek 

De storm bereikt in ons gebied (noordoost Nederland), zijn hoogtepunt in de avond en nacht van zondag 9 februari op maandag. Maandagochtend zijn er nog steeds zware windstoten maar dan is het allerergste wel weer voorbij. De maandag brengt ons wel guur weer met mogelijk hagel en natte sneeuw. Tussendoor kan de zon schijnen. Het wordt 9 graden. Ook de dagen hierna verlopen met een matige tot harde zuidwestenwind.

Volg het actuele weerbericht

Aangeraden wordt om de komende uren alles wat los staat in de tuin op te ruimen en auto’s niet te parkeren onder een boom. Als je niet weg hoeft blijf dan zondagmiddag en avond thuis. – Volg het weer via Weeronline of het KNMI 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.