Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen ‘veiligelanders’ in AZC Musselkanaal

Persmoment woensdagmorgen 12 februari heropenen AZC Musselkanaal – (F: H. Schutte – RTV1)

STADSKANAAL – Het college heeft woensdagmorgen een (principe) besluit genomen over het heropenen van het AZC in Musselkanaal. Alleen asielzoekers uit onveilige landen en asielzoekers uit veilige landen maar met een duidelijk omschreven vluchtreden zouden een plekje kunnen krijgen in Musselkanaal.

Het AZC in Musselkanaal deed eerder al 25 jaar dienst tot het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) besloot de huisvesting te sluiten in oktober 2018. Omdat de instroom in 2019 weer opliep, diende het COA in het najaar een officieel verzoek in voor de heropening van het AZC gebouw aan de Brink in Musselkanaal. Het plan is nu om daar 428 asielzoekers in te gaan huisvesten. Dit voor een periode van minimaal drie jaar.

Eisen college

Bewoners die na hun betrekking van het AZC een verblijfsvergunning krijgen moeten in de streek gehuisvest worden. Dat is de eis van het College van de gemeente Stadskanaal. Zo voldoet Stadskanaal aan de opgave voor het huisvesten van asielzoekers en worden die ingeburgerd in de gemeente, aldus burgemeester De Jonge.

De uiteindelijke plannen worden op 26 februari nogmaals besproken tijdens een bewonersbijeenkomst met gemeente, coa en politie in het AZC. Op 3 maart zal, na verwachting, ook de gemeenteraad akkoord gaan met de heropening van het asielzoekers centrum.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.