Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorjaarsvakantie bij Museumspoorlijn STAR

.

STADSKANAAL/VEENDAM – De krokussen staan in bloei, de winter lijkt ver weg. De voorjaarsvakantie is begonnen. Tijdens deze vakantie rijden de treinen van Museumspoorlijn STAR op woensdag 19 en zondag 23 februari Stadskanaal en Veendam.

Opwarmen in de trein
Op beide dagen rijdt de trein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanuit Stadskanaal vertrekken de treinen om 10.45 en 14.00 uur. Vanaf station Veendam kan men om 12.00 instappen voor een reis terug in de tijd. De rijtuigen in de trein zijn allemaal verlicht en verwarmd.

Junior Spoordag
Op zondag 23 februari worden er extra activiteiten voor de jonge bezoekers georganiseerd. Je kunt oefenen met rangeren op onze rangeerbaan. Of ritjes maken met de pomplorrie. Ook kun je een stukje meerijden met de machinist. Ga je verkleed als conducteur? Plaats dan je mooiste foto op de Facebookpagina van Museumspoorlijn STAR en maak kans op een leuke prijs.

Historische diesellocomotief
De treinen worden getrokken door een historische diesellocomotief uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Tijdens de winterperiode is stoomlocomotief 52 8060 in de werkplaats te vinden voor groot onderhoud. De stoomlocomotief zal vanaf Pasen weer rijden.

Meer informatie
Reserveren voor de ritten in de voorjaarsvakantie is niet nodig. Treinkaartjes zijn te koop aan de loketten in de stations Stadskanaal en Veendam. Meer informatie is te vinden op de website: www.stadskanaalrail.nl of facebookpagina.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.