Direct naar de inhoud.

Proef met auto’s in de Kerkstraat verlengd

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De proef voor het toestaan van autoverkeer in de Kerkstraat gaat een half jaar langer duren dan eerder was afgesproken.

De eindevaluatie zal in juli 2020 plaats vinden en zal daarna met de gemeenteraad worden besproken. De proef met autoverkeer in de Kerkstraat was gestart op 7 januari 2019 en zou een jaar duren. Dit was een van de actiepunten uit het rapport van ‘De Nieuwe Winkelstraat’ (DNWS) en is aangedragen vanuit de ondernemers en pandeigenaren. Hiervoor werd de Kerkstraat aangepast met snelheid remmende maatregelen en zijn er plekken aangewezen en ingericht voor kort parkeren. Begin juli 2019 is er met de klankbordgroep een eerste evaluatiemoment geweest.

Representatief

“De eerste ervaringen zijn positief. Er is echter geen representatief beeld te geven in verband met werkzaamheden voor het Veenlustplein/Raadhuisplein. Om een goed beeld te krijgen over een heel jaar met daarbij alle seizoenen is het wenselijk om de eindevaluatie van de proef in juli 2020 te doen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Veendam.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal