Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bouw 44 windmolens gaat beginnen

De plek waar de windmolens komen

NIEUW BUINEN – De aanleg van toegangswegen en kraanopstelplaatsen voor windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’ start komende week. Deze week werden langs diverse wegen al aanwijzingsborden geplaatst. Aansluitend aan de aanleg van bouwwegen volgt dit voorjaar de bouw van 44 funderingen. De opbouw van de windmolens volgt dan in de tweede helft van het jaar.

Verkeersveiligheid

Bij de werkzaamheden en de bijhorende transporten wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de verkeersveiligheid voor het overige verkeer. Daar is een plan voor opgesteld dat -als daar in de praktijk aanleiding voor blijkt te zijn- kan worden bijgesteld. Het bouwverkeer rijdt langs vastgestelde routes. Uitgangspunt daarbij is de verkeersveiligheid. Verkeer rijdt zo weinig mogelijk door de bebouwde kom en maakt zoveel mogelijk gebruik van Rijkswegen en provinciale wegen.

De windturbinelocaties zijn bereikbaar via de speciaal voor het windpark aan te leggen toegangswegen. Die toegangswegen naar de windmolens worden aangelegd vanaf de aansluiting op de openbare weg.

Blij
Algemeen directeur Wim Wolters is blij dat de bouw nu van start kan gaan. “Pas nadat de minister op 7 januari van dit jaar groen licht had gegeven voor zowel de eerste windmolen als de bouw van de overige 44, konden we plannen definitief maken. Bijna tegelijkertijd bereikten we een akkoord met de banken en toen konden we hard werken aan alle voorbereidingen. Ik ben blij dat we in maart kunnen starten. De bouw van de windmolens zelf is voorzien in de tweede helft van dit jaar.”

Flyer
Komende week ontvangen belangenverenigingen, scholen, bibliotheken, buurthuizen etc. per post een flyer met details over de bouwlocaties en het bouwverkeer.
Bekijk die flyer hier.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Bouw 44 windmolens gaat beginnen

  1. de eren worden bedankt voor de ongewenste rommel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.