Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Henk Zomer: “Ik heb een punt van machteloosheid”

Wendy Suk en Henk Zomer tijdens een eerder interview bij 1 op vrijdag

RTV1/VEENDAM – Veendammer Henk Zomer, oftewel ‘Dakloze Henk’ zoals hij in die tijd vaak genoemd werd, kwam eind vorig jaar in het nieuws omdat hij noodgedwongen in zijn auto moest leven. Doordat een bewindvoerder zijn geld achterhield kon Zomer geen vaste woonplaats betalen. Door hulp van een goede vriendin, Wendy Suk, kreeg hij afgelopen januari alsnog een woning toegewezen. Maar nu lijkt dit alles voor niets te zijn geweest, doordat Henk niet op tijd een uitkering kan krijgen moet hij hoogstwaarschijnlijk zijn huidige woning op 15 maart weer uit.

Van het kastje naar de muur

Opnieuw liggen Henk Zomer en Wendy Suk dus weer in de clinch met de gemeente Veendam. Volgens hun worden ze “van het kastje naar de muur gestuurd” en eigenlijk alleen de lokale PVV wil hen helpen. Zo vertellen ze in het RTV1 radioprogramma 1 op zaterdag. Ook zeggen ze dat “brieven van zowel ons als de PVV aan het adres van de burgemeester geen enkele reactie hebben opgeleverd.”

Volgens de gemeente Veendam zou Henk op 20 februari een uitkering hebben aangevraagd. Henk spreekt dit tegen en zegt dit al veel eerder te hebben gedaan. “Ik heb ook nog geen enkele reactie op mijn uitkeringsaanvraag gehad terwijl dit binnen. 14 dagen zou moeten gebeuren.” voegt hij eraan toe.

De gemeente Veendam zegt in een reactie dat ze; “Niet ingaan op individuele gevallen dus ook niet deze”.

Henk Zomer en vriendin Wendy Suk vertelden hun hele verhaal zaterdagochtend bij het radioprogramma 1 op zaterdag met Rutger en Hielke. Het gehele interview is hieronder te beluisteren.

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

1 Reactie op “Henk Zomer: “Ik heb een punt van machteloosheid”

  1. Waarom meld je je niet gewoon aan bij de bruggen in Veendam? Ik kwam ook van de straat maar binnen twee weken hadden ze een plek voor mij en ben ik zeer goed geholpen. Ondertussen mijn leven weer op orde dankzij de bruggen in Veendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.