Direct naar de inhoud.

Update: Renne Expo maart afgelast, organisatie zoekt naar oplossing

  • door:
  • op:

STADSKANAAL/RTV1 – Door de genomen maatregelen die Minister van Volksgezondheid, Bruno Bruins, donderdagmiddag bekend maakte voor de bestrijding van het Coronavirus, zal de Renneflat Expositie die in het laatste weekend van maart gepland stond afgelast worden. Dit betekent ook dat de RTV1 radio uitzending vanuit de Renneflat niet doorgaat. Daarvoor in de plaats komen de gebruikelijke zaterdag uitzendingen.

De organisatie laat aan RTV1 weten dat het evenement nog niet 100% zeker helemaal wordt afgelast. Ze zoeken op het moment naar een andere mogelijkheid om de expositie toch door te laten gaan. Hier later meer over.

Expositie

De ‘Pop Up-Galerie Metafoor De Renne’ was een initiatief van enkele kunstenaars die de flat vlak voor haar sloop nog 1 keer in de spotlights wilden zetten. Het concept was dat iedere kunstenaar zijn eigen appartement kreeg om te kunnen exposeren. Hiernaast zouden ook rondom de flat festiviteiten plaatsvinden.

Radio

De DJ’s van de RTV1 radio-uitzendingen op zaterdag zouden ook op het evenement aanwezig zijn en vanuit daar live radio gaan maken. Dit gaat uiteraard door de genomen maatregelen ook niet door. In plaats daarvan zullen de reguliere radio uitzendingen van de zaterdag te horen zijn.

Evenementen

Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid maakte donderdagmiddag bekend in een persconferentie dat alle evenementen met meer dan 100 mensen per direct afgelast zijn. Deze maatregel geldt tenminste t/m 31 maart.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal