Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

OBS De Braskörf stuurt leerlingen naar huis

Foto: Pixabay

VEENDAM – OBS De Braskörf kan drie klassen geen lesgeven omdat enkele meesters en juffen verkouden zijn. De leerkrachten mogen daarom niet lesgeven. Donderdagmiddag legde het kabinet deze maatregel in het land op. ‘Wie verkouden is blijft thuis’. Op die manier moet verdere verspreiding van het coronavirus worden tegengegaan.

Ook veel kinderen thuis
Niet alleen leraren zitten thuis vanwege verkoudheid, op De Braskörf is ook nog eens dertig tot vijftig procent van de kinderen thuisgebleven. Directeur Johan van der Mark: ‘De telefoon stond vanmorgen roodgloeiend. Het leek hier wel een callcenter.’

Spoedoverleg
In een spoedoverleg met het team leerkrachten is vrijdagmorgen besloten dat ze ouders van kinderen die toch verkouden op school zijn gekomen gaan bellen. Die moeten hun kind dan komen halen. ‘De lacherige sfeer van ‘het is maar een griepje’ is echt wel weg hier.’

Sluit scholen
Directeur Van der Mark zou liever zien dat het kabinet had besloten alle scholen te sluiten.’Ik zit hier elke dag met vierhonderd mensen. Ik zou toejuichen dat scholen dichtgaan om zo te helpen bij het indammen van het probleem’, reflecteert de directeur via RTV Noord.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.