Direct naar de inhoud.

Persconferentie ministers: Horeca dicht vanaf 18:00 uur

Minister Slob (Onderwijs) en minister Bruins (Medische Zorg) hebben op een persconferentie zondagmiddag bevestigd dat alle scholen, horeca en sportgelegenheden gesloten worden. Deze maatregel telt tenminste t/m 6 april 2020.

Vanaf 18:00 uur dicht

Minister Bruins meldde ook dat alle eet en drink gelegenheden zondagavond om 18:00 uur gaan sluiten. Of dit ook voor afhaalrestaurants geldt laat de minister in het midden; “Ik beperk me tot eet en drink gelegenheden”. Later zal deze maatregel verder uitgelegd worden.

Bruins benadrukt dat het kabinet maatregelen neemt naar aanleiding van het advies van verschillende medische experts.

Niet gaan hamsteren

Bruins wil ook de mensen met klem adviseren om vooral niet te gaan hamsteren. “Dit is absoluut niet nodig er is genoeg voor iedereen” aldus de minister van Medische Zorg. Dit doet hij naar aanleiding van de vele mensen die afgelopen week in de winkels zijn gaan hamsteren naar bijvoorbeeld eten in blik en wc papier.

“Niet gaan hamsteren het is niet nodig, er is genoeg voor iedereen.”

Ingrijpende tijden

“We weten dat we veel vragen van de mensen in het onderwijs en de zorg.” aldus minister Slob. “Maar het zijn ingrijpende tijden. We zullen waar het kan deze mensen zoveel mogelijk proberen te ondersteunen.” Ook de ondernemers zullen zoveel mogelijk geholpen worden.

Dank aan de zorg

Minister Bruins besloot zijn betoog met een dankwoord aan de mensen in de zorg; “We zijn u zeer zeer dankbaar”. Bruins besloot zijn betoog met; “Nederlanders let een beetje op elkaar.”

“Nederlanders let een beetje op elkaar”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-