Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Coronacrisis overzicht donderdag 19 maart

(Bron: Freepik)

Ook vandaag is er veel gebeurd in de Coronacrisis die op dit moment de hele wereld in zijn greep houdt. Hierbij een klein overzicht van enkele gebeurtenissen in het land en de regio.

76 coronadoden in Nederland

Het RIVM meldde donderdagmiddag dat er nog eens 18 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Dat brengt het totaal aantal doden op 76. Daarnaast zijn er nu in totaal 2460 besmettingen bekend.

Bron: NOS

Minister Bruins stapt op

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg is vandaag opgestapt nadat hij gisteren flauwviel tijdens een debat in de Tweede Kamer. Bruins bleek later last te hebben van extreme oververmoeidheid door het intensieve werk van de laatste tijd. Minister van Volksgezondheid en Vicepremier, Hugo de Jonge, neemt zijn taak over in de bestrijding van het Coronavirus. “De aart van de crisis vraagt een bewindspersoon die er vol voor kan gaan.” aldus Bruno Bruins. Er komt binnenkort een opvolger voor Bruins maar die gaat alleen de andere taken in het departement Medische Zaken overnemen en wellicht nog enkele zaken uit de portefeuille van minister de Jonge.

Eind van donderdagmiddag hielden premier Rutte en minister de Jonge een persconferentie waarbij beiden in het begin Bruins bedankten en prezen voor zijn werk de afgelopen tijd.

Verpleegtehuizen gesloten voor bezoekers

Verpleegtehuizen en kleinschalige woonvormen sluiten vanaf vandaag hun deuren voor bezoekers en mensen die niet op de eerste plaats nodig zijn voor de zorg van de inwoners.

Instellingen mogen wel uitzonderingen maken voor de naasten van mensen die in hun laatste levensfase verkeren.

Winkeliers introduceren Stadskanaal aan Huis

Winkeliers in Stadskanaal hebben het zogenaamde ‘Stadskanaal aan Huis’ geïntroduceerd. Dat betekent dat mensen die  in een straal van tien kilometer rondom Stadskanaal wonen contact kunnen maken met verschillende winkeliers en hun bestelling doorgeven. Als klanten dit voor 16.00 uur doen wordt de bestelling dezelfde dag nog thuis bezorgd. De bezorger komt niet bij de klant binnen en contant betalen is niet mogelijk; het afrekenen moet van te voren worden geregeld met de winkelier. Betalen kan bijvoorbeeld met een Tikkie of door het geld over te maken.

Gran Prix Zandvoort officieel uitgesteld

Het viel al te verwachten maar de kogel is nu definitief door de kerk. De Nederlandse GP van Zandvoort op 3 mei gaat niet door. De organisatie van de Formule 1 hoopt eind mei het seizoen te kunnen beginnen.

Locoburgemeester Hamster beantwoord je vragen bij 1 op vrijdag

Vrijdag 20 maart is locoburgemeester van de gemeente Stadskanaal, Johan Hamster, te gast bij het RTV1 programma ‘1 op Vrijdag’. Hij schuift aan de bewoners toe te spreken en ook vragen van inwoners te beantwoorden. Mocht je een vraag voor Hamster hebben, deze kun je sturen naar studio@rtveen.nl of stuur ons een berichtje op Facebook.

1 op Vrijdag is morgen te zien vanaf 19:00 uur op RTV1 en www.rtveen.nl

Johan Hamster

Locoburgemeester Johan Hamster

 

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.