Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Saamhorig in strijd tegen corona

STADSKANAAL – In deze tijd van maatregelen, om het Coronavirus te bestrijden, ontstaan er steeds meer ludieke en sociaal maatschappelijke acties. Ook worden de nodige tips gegeven aan de mensen, ook onderling, om jezelf te beschermen tegen Corona.

Zo liepen er ouders op straat met een kinderwagen die met een regenkap afgeschermd was. Verder worden er boodschappen gedaan voor de buurman of buurvrouw of wordt er uitbundig gezwaaid naar mensen die binnen zitten. Ook Mandy van der Heide uit Stadskanaal maakte haar idee op Facebook kenbaar. Zij roept kinderen op om tekeningen te maken en deze als een slinger aan elkaar te rijgen en deze op de één of andere manier, bij de ouderen of in huis te krijgen of voor het huis, op te hangen.

‘’Ik heb dit gedaan omdat de ouderen ook wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken in deze donkere tijd. Veel ouderen kunnen alleen contact houden via de telefoon met hun families. Daarom wil ik een lange slinger maken van mooie tekeningen van kinderen hier in Stadskanaal’’ aldus Mandy. Wie samen met Mandy aan de slag wil kan een berichtje bij haar achter laten op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.