Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Moeilijke tijden voor de voedselbank

Klaas Steenhuis (F: Peter Panneman)

VEENDAM – Voedselbank Veendam is, met name door het hamsteren als gevolg van de coronacrisis, in zwaar weer gekomen. Er blijven op dit moment weinig producten over in de supermarkten en de allerarmsten onder ons komen daardoor in de problemen. Wij maken ons zorgen voor de komende periode en niemand weet hoe lang die gaat duren. Daarnaast is het onzeker of met name supermarkten straks wel meer voedsel beschikbaar hebben voor voedselbanken.

In de stad Groningen is een actie gestart, waarbij ‘t Feithhuis maaltijden belangeloos kookt voor de Voedselbank. Omdat restaurant ’t Feithhuis in Groningen vanwege de beperkende maatregelen per direct zijn deuren heeft moeten sluiten, zijn de medewerkers en de keuken van het restaurant beschikbaar om de betreffende maaltijden te bereiden.

Ook Voedselbank Veendam kan hieraan meedoen. Zo kunnen we een buffer aanleggen voor de komende tijd. Het aantal monden dat afhankelijk is van onze voedselbank is 400. Wij willen de allerarmsten graag een paar keer per week maaltijden verstrekken. Daarvoor hebben we geld nodig. Onze financiële reserves zijn hiervoor niet toereikend. De kostprijs per maaltijd is slechts € 2,50 (uitsluitend voor de inkoop van ingrediënten en verpakkingsmateriaal). Voor de duur van 10 weken is dat ongeveer € 30.000.

Steun

Klaas Steenhuis, voorzitter van de Stichting Voedselbank Veendam: “Wilt u, sponsoren, serviceclubs, kerken, organisaties en particulieren ons hiervoor ondersteunen? Dat kan op bankrekeningnummer NL10RABO 0154 0571 18 ten name van Voedselbank Veendam. Desgewenst kunt u ook doneren via onze website (www.voedselbankveendam.nu). Deze steun is uitsluitend bedoeld voor het inkopen van de ingrediënten. Het bereiden en verdere proces wordt geheel belangeloos uitgevoerd door restaurant ‘t Feithhuis”, aldus Steenhuis.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.