Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Centrale eindexamens gaan niet door

Bron: Freepik

REGIO – Minister Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media heeft dinsdagochtend in een persconferentie bevestigd dat de centrale eindexamens voor de middelbare scholen niet doorgaan. Slob heeft dit besloten na overleg met onderwijsvertegenwoordigers.

Volwaardig diploma

De scholieren slagen in plaats van een centraal examen aan de hand van de afgenomen schoolexamens. De leerlingen krijgen bij het slagen wel gewoon een volwaardig en erkend diploma om zo toch te kunnen overstappen naar het vervolgonderwijs. Om te bepalen of je geslaagd bent, komt er een uniforme zak- en slaagregeling. Scholieren die niet in 1 keer slagen krijgen nog wel gewoon de kans om te herkansen. De voorwaarden hierover volgen nog, aldus minister Slob.

Ingrijpend

Arie Slob noemt de maatregel ‘ingrijpend’. Hij benadrukt ook dat; “Het doel is en blijft dat examenleerlingen begeleid worden naar een goede afronding en een volwaardig diploma.”

Ook wenste hij alle studenten, ouders en docenten veel sterkte en wijsheid toe en riep ze op om zich te blijven inzetten.

De centrale eindexamens stonden gepland vanaf 7 mei 2020, 217.200 leerlingen zouden dit jaar eindexamen doen.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.