Direct naar de inhoud.

Bijzondere bespelingen carillon Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De komende periode zal er een bijzondere bespeling plaats vinden op het carillon in Veendam. Doordat de beiaardier alleen (opgesloten) in zijn speelcabine zit, heeft hij de mogelijkheid muziek voor een pluriform publiek te maken. Het eerste bijzondere concert vindt plaats op donderdag 9 april.

Van 13.30 tot 14.30 uur speelt de stadsbeiaardier Vincent Hensen muziek in de sfeer van Pasen. Enkele delen uit de Matthäus Passion zullen dan zeker niet ontbreken.

Extra bespeling

Ter gelegenheid van de bevrijdingsestafette is er op dinsdag 14 april een extra bespeling van het Veendammer carillon. De bevrijdingsestafette loopt al een tijdje door Nederland. In alle plaatsen in Nederland met een carillon wordt dat bespeeld op (of rond) de datum dat die plaats is bevrijd. De bespeling in Veendam vindt een dag na de datum van bevrijding plaats. Veendam is op 13 april 1945 bevrijd door Poolse soldaten, onder aanvoering van ritmeester (kapitein) Jan Salwa.

Verzoeknummers

Voor de bespeling op donderdag 16 april kunt u verzoeknummers insturen. Om de beiaardier de gelegenheid te geven zoveel mogelijk van uw verzoekjes in te studeren, moet u deze uiterlijk donderdag 9 april (een week van tevoren) indienen. Dat kan door (voor donderdag 9 april 13.00 uur) een mailtje te sturen naar carillonveendam@gmail.com of door uw verzoekje persoonlijk af te geven bij de ingang van de grote kerk in Veendam op donderdag 9 april tussen 11.00 en 13.00 uur.

De beiaardier bespeelt (daarnaast) elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur het carillon in Veendam.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal