Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kabinet: Maatregelen verlengd tot 28 april

Bron: NOS

DEN HAAG – In de persconferentie die dinsdagmiddag gehouden werd kondigde minister-president Rutte aan dat de maatregelen die tot 6 april van kracht zouden blijven worden verlengd tot 28 april 2020. Dit betekent onder andere dat alle locaties zoals de horeca, kappers en sportgelegenheden tot 28 april gesloten zullen blijven. Het kabinet heeft dit besloten op advies van de experts van het Outbreak Managementteam.

Scholen

De premier voegde hieraan toe dat de scholen tot en met de meivakantie gesloten zullen blijven. Dit hebben ze gedaan om praktische redenen. De meivakantie begint namelijk al op 25 april.

Hou vol

Rutte prees in zijn betoog de het aanpassings- en improvisatievermogen dat veel mensen de laatste tijd hebben laten zien. Van bijvoorbeeld de scholen, de ondernemers, de doorwerkers en dan vooral die in de zorg.

“Maar we zijn er nog lang niet” benadrukt premier Rutte. “Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle, hou vol!”

Tests voor al het zorgpersoneel

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maakte in de persconferentie bekend dat vanaf maandag 6 april ook mensen die buiten het ziekenhuis in de zorg werken getest kunnen worden op het coronanavirus als hier aanleiding voor is. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld werken in de thuiszorg of in een verpleeghuis.

Ook benadrukte de Jonge dat er met man en macht gewerkt wordt om voldoende beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en handschoenen beschikbaar te stellen voor de zorg.

De minister van Volksgezondheid besloot zijn betoog met, net zoals de premier, met het prijzen van het aanpassingsvermogen van iedereen. Ook riep hij op om vooral de zwakkeren in de samenleving te beschermen tegen het virus en ze vooral niet te vergeten. “We zijn ondanks de 1,5 meter afstand misschien wel dichter bij elkaar dan ooit.” aldus de Jonge.

Evenementen

De maatregel voor het verbod op evenementen met een vergunning- of meldingsplicht blijft gewoon tot 1 juni 2020 van kracht.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.