Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tijs (11) schrijft coronalied

TijsSTADSKANAAL – De elfjarige Tijs uit Stadskanaal gaat niet bij de pakken neer zitten nu hij niet meer naar school toe kan. Waar andere kinderen van zijn leeftijd aan het gamen zijn, is hij de afgelopen week bezig geweest met het schrijven van een eigen nummer.

‘Afgelopen week verveelde ik mij en ik wilde graag iets doen met muziek. Toen ben ik een parodie gaan schrijven op het nummer ‘Old Town Road’ van Lil Nas X’. Een parodie maak je door de tekst van een bestaand lied te vervangen door een eigen tekst.

Muzikale familie

Tijs heeft het nummer zelf geschreven. ‘Ik heb het nummer zelf geschreven. Mijn moeder heeft mij met één zinnetje geholpen. Daarna heeft mijn vader het allemaal nog iets mooier gemaakt.’ De vader van Tijs doet veel meer met muziek geeft hij aan. Er is onder andere nog een klein beetje auto-tune overheen gegaan. Auto-tune wordt veel gebruikt in de muziekindustrie en maakt onzuiverheden zuiver. 

Reactie’s

‘Toen het nummer af was heb ik het liedje naar de loco-burgemeester gestuurd.’ Een vriend van Tijs is de zoon van Johan Hamster. De gemeente Stadskanaal heeft een lied online gezet op hun facebookpagina. ‘Ik was erg blij toen het op facebook stond. Ik krijg ook zulke leuke reactie’s van mensen die reageren op het liedje.’ Tijs heeft niet alleen het liedje naar de loco-burgemeester gestuurd, maar hij heeft ook een groepsapp met zijn klas. Ook daar waren de reactie’s erg positief. ‘Er zeiden zelfs klasgenoten dat ik mee moest gaan doen aan The Voice Kids. Ik weet nog niet of ik dat ga doen hoor.’ 

Vervolg

Op de vraag of er nog een vervolg komt antwoord hij twijfelend, maar na even nagedacht te hebben zei hij: ‘Ik wil nog wel een parodie maken over het milieu!’

Wil je het zelfgeschreven nummer van Tijs luisteren? Klik dan hier!

 

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

3 Reacties op “Tijs (11) schrijft coronalied

  1. Liesbeth Heslinga

    Leuk!

  2. Teun Sterenborg

    Het is geweldig om een klasgenootje in het rtv te zien

  3. Zo, lekker bezig Tijs! 🙂 Ga je je pa achterna in de muziekwereld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.