Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buschauffeur Jan Geert stopt na 40 jaar trouwe dienst

Foto: Qbuzz

VEENDAM – Buschauffeur Jan-Geert Pronk uit Veendam stopt na veertig jaar trouwe dienst als buschauffeur bij Qbuzz. Normaal gesproken wordt bij de laatste rit van een chauffeur de bus versierd en zit de familie achterin. Deze keer kon dit door de coronacrisis helaas niet, maar er werd een oplossing bedacht.

Confetti

Toen Jan Geert woensdagochtend voor de laatste keer van Zernike Groningen naar Veendam reed werd hij warm onthaald door een reizigster die hem bij de bushalte opwachtte met een tros ballonnen en een hoedje op. Toen de bus stopte gooide de vrouw confetti de bus in. “Dat vond ik geweldig” vertelt Pronk op de Facebookpagina van Qbuzz. “Want ik had op mijn laatste rit geen mens in mijn bus gehad en dat terwijl ik graag een praatje maak.”

Foto: Qbuzz

Een extra kwartje

De 66-jarige buschauffeur herinnerd zich nog heel goed een vrouw die in de jaren 90 aan de halte Scholthuizenbrug instapte. “Ze kocht steevast een dagkaart van zes gulden.” En elke keer kreeg hij dan een kwartje extra ‘Kijk jongen, koop jij maar even een lekker kopje koffie met een koekje’ zei ze er dan bij.

Kom van die schermpjes af

De reeds gepensioneerde buschauffeur kijkt met warme gevoelens terug op zijn tijd als chauffeur. Pronk geeft de jonge buschauffeurs nog mee om vooral in deze tijden om te kijken naar je collega’s. En ook voor de reizigers heeft Jan Geert een boodschap; “Kom eens los van je schermpje en praat eens wat meer met elkaar. Ik hoop dat deze crisis gaat bijdragen aan een socialere samenleving.”

“Kom eens los van je schermpje en praat eens wat met elkaar”

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.