Direct naar de inhoud.

Voorlopig nog geen buurtbus

  • door:
  • op:
Archieffoto buurtbus Veendam – F: B.J. Brinkman (RTV1)

VEENDAM/STADSKANAAL/BORGER – Tot 1 juni rijden er geen buurtbussen in Groningen en Drenthe. In verband met het coronavirus reden de bussen vanaf 16 en 17 maart al niet meer. Het gaat om de kleine acht personenbusjes die vooral ingezet worden om ouderen en scholieren naar hun bestemming te brengen.

Gezondheidsrisico
Volgens Publiek Vervoer Groningen Drenthe (PVGD) rijden de bussen niet meer om de veiligheid voor de chauffeurs en de passagiers te garanderen. De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers en meestal ouderen die al gepensioneerd zijn. Volgens Publiek Vervoer Groningen Drenthe loopt deze groep een hoger gezondheidsrisico bij een eventuele coronavirus besmetting. Bovendien kan in de buurtbus geen anderhalve meter afstand worden gehouden.

Of de bussen na 1 juni weer gaan rijden, is nu nog niet duidelijk. “Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen de komende periode en de maatregelen die het Kabinet eind april neemt. Daarna beoordelen wij, samen met de buurtbus- verenigingen de situatie opnieuw”, aldus een woordvoerder van de PVGD.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal