Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drieduizend nieuwe bomen voor Vledderbos

F: Hielke Bosch (RTV1)

STADSKANAAL – Staatsbosbeheer gaat drieduizend nieuwe bomen planten in het Vledderbos bij Stadskanaal. Het gaat hierbij om beuken, haagbeuken en winterlindes. Dit wordt gedaan om het bos gevarieerder te maken kwa boomsoort en daardoor beter te beschermen voor de toekomst.

13.000 bomen

Naast het Vledderbos zijn er ook nieuwe bomen gepland in de bossen rond Jippingsboertange. Daar zijn bomen met de hand gepland. “Normaal werken we samen met vrijwilligers, lokale initiatieven en leerlingen om te planten, maar dat kon vanwege de corona maatregelen niet doorgaan.” vertelt vertelt boswachter Jelka Vale. “Daarom hebben collega’s van verschillende afdelingen afgelopen weken de handen uit de mouwen gestoken.”

Na het Vledderbos zullen er ook nog bomen gepland worden in de Ter Apeler bossen. Als de werkzaamheden begin volgende week klaar zijn, zijn er in totaal 13.000 bomen geplant, verspreid over Jipsingboertange, het Vledderbos en Ter Apel.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.