Direct naar de inhoud.

Ook streep door De Romein Beachvolleybal

  • door:
  • op:
Foto: Arnold Heikens

VEENDAM – Het strand van recreatiegebied Borgerswold zou, net als vorig jaar, het strijdtoneel zijn van de 2e editie van het De Romein Beachvolleybal toernooi. Het tweedaags durend sportevenement stond aanvankelijk gepland op 19 en 20 juni. Premier Mark Rutte maakte afgelopen dinsdagavond tijdens de persconferentie omtrent de coronapandemie bekend dat alle evenementen tot 1 september verboden zijn. Dit betekent een definitieve afgelasting van het meerdaags beachvolleybal evenement.

Niet de eerste tegenslag voor Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam

Nu bekend is geworden dat ook het De Romein Beachvolleybal geen doorgang kan vinden is dit wederom een klap voor de Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam (SSEV). Na het moeten verplaatsen van het muziekfestival De Vrienden van Sportplein, dat op 21 maart plaats zou vinden, en het afgelasten van de 8e editie van het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi dat in april op de agenda stond, is dit wederom een tegenvaller.

Jaarlijks organiseert SSEV in samenwerking met partners en vele vrijwilligers diverse evenementen. Dit varieert van sportevenementen tot muziekfestivals, of zelfs een combinatie daarvan. Naast dat het een enorme teleurstelling is voor alle betrokkenen van SSEV, moet de organisatie noodgedwongen ook vele enthousiaste deelnemers en bezoekers teleurstellen met verplaatsingen of zelfs afgelastingen van de evenementen.

Veel steun vanuit het deelnemersveld

“In aanloop naar de persconferentie van dinsdagavond ontvingen we op voorhand veel steun van enthousiaste Beach volleyballers. Aan een eerdere oproep om je ondanks alle corona maatregelen gewoon in te schrijven voor het toernooi werd massaal gehoor gegeven. Door open en transparant te communiceren “Geen toernooi = Geld terug” bleven de aanmeldingen binnen stromen. Daarnaast ontvingen we veel geluiden van mensen uit Veendam en omstreken dat ze echt toe zijn aan een sportief en gezellig evenement. Tot aan dinsdagavond 19:00 uur stond de teller al op 42 teams! Na afloop van de persconferentie van Premier Rutte hebben we de inschrijving uiteraard definitief dicht gezet. Reeds aangemelde teams zullen het inschrijfgeld teruggestort krijgen.”

Vader en zoon ‘van Loenen’ weten dat het met de afgelasting van het De Romein Beachvolleybal, hun laatste evenement, het seizoen 2019/2020 klaar is. “Qua evenementen zou dit de allerlaatste zijn van ons seizoen. Normaal gesproken starten we in de maand augustus met de organisatie van diverse evenementen voor het seizoen dat bij ons tot juli loopt. Het hele jaar steken we daar veel tijd, energie en geld in, zodat we de maand juli weer op adem kunnen komen. De realiteit is dat we diverse evenementen hebben moeten verplaatsen dan wel annuleren, en zitten we al sinds 12 maart thuis…”

Hoe nu verder…?

Nu bekend is geworden dat tot 1 september alle evenementen verboden zijn zullen velen in de evenementenbranche hard getroffen worden of zelfs omvallen. “Ook voor ons is dit een onzekere tijd, ondanks dat we in de maanden juli, augustus en september geen evenementen gepland hebben. De opzet van evenementen vergt veel voorbereiding, iets waar we vanaf augustus druk mee bezig zijn. We hopen dan ook dat 1 september het startsein zal zijn om geleidelijk aan weer wat evenementen te mogen organiseren. Zo staat op zaterdag 3 oktober bijvoorbeeld de 7e editie van het Oktoberfest Veendam op de agenda. We hopen tegen die tijd gezond en wel met z’n allen te kunnen proosten in de Sorghvliethal!”

(ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal