Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP start actie tegen huurverhoging

SP

NEDERLAND/REGIO – Nederland viert geen Koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom op “Woningsdag” alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0% is genoeg! Iedereen kan de oproep van de SP steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep. Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten.” In de Eerste Kamer werd deze week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de wooncrisis te komen.

SP Veendam

Raadslid Luuk Jonker van de SP Veendam: “Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. We hebben contact met huurders van Acantus, met hun hebben we gesproken over o.a. schimmel en achterstallig onderhoud. We hebben onlangs in Veendam meerdere inloopavonden georganiseerd, dat ligt nu door de gezondheidscrisis stil, maar we gaan door samen met de strijdbare huurders die hoge huren betalen en daar erg weinig voor terug krijgen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd de rekening te betalen. Dat is onbestaanbaar. Wij komen daarom met onze huurders in actie en willen Acantus, Adviesunie, Vastgoed Company Veendam, Vestia en makelaars die verhuren oproepen de huurverhoging te stoppen. Deze week kunnen zij een brief van ons verwachten.”

SP Pekela

Pim Siegers van de SP Pekela roept woningbouwcorporatie Acantus en andere verhuurders op nu deze minimale stap te zetten: “De verenigde huurders hebben deze oproep tot huurbevriezing al eerder gedaan. De directie van Acantus had daar tot nog toe geen boodschap aan maar die houding is niet langer houdbaar. Wij lieten al eerder zien dat als huurders in actie komen we dit soort dommigheid kunnen stoppen. Dát gaan we dus doen.” De SP Pekela heeft inmiddels een brief naar Acantus verzonden.

(ingezonden)

Acantus (F: Peter Panneman)

 

2 Reacties op “SP start actie tegen huurverhoging

 1. Veel armoede en boosheid onder huurders in Groningen en Drenthe, dit KAN NIET MEER!!!

  Waar is Lefier toch mee bezig….voor deze komende belachelijke huurverhoging in juni 2020 NIET NORMAAL DIT!!!!
  Woon in de zelfde woning als de buren maar geen woning heeft de zelfde huurverhoging gekregen HOE KAN DIT????????

  Het gaat om bedragen van €0,00 tot € 35,00 huurverhoging voor zelfde woning bij ons!!

 2. Wij hebben een huis met 0 op de meter dit betekend dat er zonnepanelen en geen gas meer is
  Voor dit grapje moeten wij epv betalen aan de lefier voor alle onkosten die zij gemaakt hebben
  Dus nu en 5 procent huursverhoging ook nog meer epv betalen
  Zijn ze helemaal van het padje af???????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.