Direct naar de inhoud.

Koningsdag stilletjes voorbij gegaan.

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

REGIO – Koningsdag 2020 is rustig verlopen in de Veenkoloniën. In de gemeente Veendam, Stadskanaal en Borger-Odoorn zijn geen meldingen gemaakt van groepen die de regels overtraden m.b.t de corona-afspraken. 

Veendam

In de gemeente Veendam gebeurde er niets speciaals tijdens de verjaardag van de Koning. De jaarlijkse toeterrit georganiseerd door stichting Bogdike kon dit jaar niet doorgaan. Alleen de bakkerijen hadden het druk voor de jaarlijkse tompoucen, oranjegebak en koningsballen. Ook was er een muzikale clown in het centrum van Veendam die werd vergezeld door een beveiliger.

F: Peter Panneman

Stadskanaal

Ook in het centrum van Stadskanaal verliep koningsdag stilletjes. Ondanks de grote promotie op Facebook dat alle winkels open waren, bleef het winkelende publiek vooral thuis. Ook in Stadskanaal was er een grote rij voor de banketbakker in Stadskanaal. Deze rij was zo lang dat 5 winkels verderop de rij nog niet afgelopen was. De winkeliers hadden hun winkels oranje aangekleed en veel bewoners in het centrum hadden de vlag uit gehangen, waardoor het koningsdag gevoel er toch nog een beetje aanwezig was.

Rij voor banketbakkerij Blom

Groot feest was het wel voor de familie Bouwmeester, familie Ottens en familie Wiering. Zij wonnen namelijk met de bonnenactie die de centrum winkeliers op hadden gezet. Zij hebben een oranje banket gewonnen van Banketbakker Blom.

Daarnaast is er ook een film gemaakt over de stilte in het centrum van Stadskanaal en kunt u hier bekijken!



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal