Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sint Centrale nu al druk met decemberactiviteiten

Archieffoto intocht Veendam – Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Ondanks dat het nog maar april is en het coronavirus de wereld nog in zijn greep houdt krijgt het virus het geloof in het Sinterklaasfeest niet klein. De opdrachten druppelen nu al binnen bij Stichting Sintcentrale in Veendam. Zoals elk jaar zorgt de stichting ervoor dat er op veel scholen, sportclubs en intochten genoeg pieten mee worden gebracht vanuit Spanje.

De Sintcentrale krijgt elk jaar zo’n 250 tot 300 opdrachten per jaar, waaronder het organiseren van de intochten in Veendam en Appingedam.’We zijn al bezig met de vergunningen’ gaf penningmeester Brian van der End aan bij het DvhN.

De grootste centrale van Noord-Nederland wordt geholpen door ongeveer 300 vrijwilligers, waaronder zo’n 7 hulpsinterklazen en meer dan 200 pieten.

Nieuw onderdak

Ondanks de vele opdrachten die nu al binnen stromen heeft de Sint centrale alsnog zorgen. Het pand waar ze in zitten wordt door de gemeente gesloopt. Per 30 juni 2020 zou de stichting uit het gebouw moeten. Ze vragen iedereen die het decemberfeest een warm hart toedraagt mee te kijken en contact op te nemen als ze een potentieel nieuw onderkomen gevonden hebben.

 

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.