Direct naar de inhoud.

Gemeente Pekela deelt herdenkingsfilm op 4 mei

Gemeentehuis Pekela – (Foto: Wilma Swarts/RTV1)

PEKELA – De gemeente Pekela deelt op maandag 4 mei 2020 een film van de herdenking aan alle 4 mei slachtoffers. Op die manier hoopt de gemeente Pekela de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op 4 mei te herdenken samen met alle Pekelders. Deze film wordt op 4 mei rond 19:55 uur gedeeld op de website en de Facebookpagina van de gemeente Pekela.

Herdenking niet voorbij laten gaan
Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is het niet mogelijk om een herdenking te houden op traditionele wijze. De gemeente Pekela heeft om die reden gekozen om een film te maken. Burgemeester Jaap Kuin: ‘’ Wij vinden het als college belangrijk om de herdenking niet voorbij te laten gaan. Zeker niet in dit bijzonder jaar dat het 75 jaar geleden is. Wij willen graag samen met de Pekelders herdenken via deze video.’’

Kom niet naar de monumenten op 4 mei
De gemeente Pekela roept inwoners op om op maandag 4 mei, 20:00 uur, niet naar één van de herdenkingsmonumenten te komen in Pekela. Dit om samenscholing te voorkomen. De film van de gemeente Pekela wordt eerder dan 4 mei opgenomen.

Vlaginstructie 4 & 5 mei
De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats. De gemeente Pekela hoopt daarom dat veel Pekelders dit jaar weer vlaggen. De volgende vlaginstructies gelden voor de volgende dagen:

  • Maandag 4 mei: Dodenherdenking
    Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt aan heel Nederland om voor eenmaal op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Dit is dus een afwijking van het normale vlagprotocol voor 4 mei.
  • Dinsdag 5 mei: Bevrijdingsdag
    Nederlandse vlag voluit zonder wimpel de gehele dag (van 1 uur na zonsopkomst en tot 1 uur voor zonsondergang).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-