Direct naar de inhoud.

Marga de Haan 40 jaar apothekersassistent

F: Peter Panneman

VEENDAM – Vrijdag 1 mei 2020 was Marga de Haan (60) uit Veendam precies 40 jaar als apothekersassistent in dienst bij apotheek Sorghvliet aan de Skagerrak te Veendam. Hoewel haar hart meer lag bij het werk in een ziekenhuis, begon ze toch aan een opleiding tot apothekersassistent in Groningen. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij apotheek De Jong. Na 1 jaar bij een apotheek in Groningen in dienst te zijn geweest, kwam er een vacature vrij bij apotheek De Jong aan de Poststraat in Wildervank. Na zes jaar verhuisde Marga met apotheek De Jong naar de Skagerrak in Veendam waar ze boven de apotheek kwam te wonen.

Marga heeft haar werkzaamheden, ondanks de vele veranderingen, met plezier gedaan. Vroeger werden de pillen, poeders etc. zelf gemaakt, tegenwoordig komt alles iedere dag in bakken aan. Het liefst staat Marga aan de balie. Omgaan met mensen vindt ze leuk. Door haar functie wordt ze dan ook in het centrum van Veendam of bij supermarkten vaak herkend. Eén van de kenmerken van Marga is dat ze vaak tien minuten tot een kwartier voor haar werktijd aanwezig is. Een gezellig feestelijk moment dat gepland stond is door de coronamaatregelen helaas afgeblazen.

(Peter Panneman)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-