Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meteorologen voorspellen een zeer warme zomer

.

WEERONLINE – Voor het derde jaar op rij wordt de zomer warm en droog in Nederland. Vooral in juni en augustus kan het dit jaar zonnig en heet zijn en regent het nauwelijks. In juli zijn meer buien te verwachten en steekt regelmatig een verkoelende westenwind op. Toch zijn ook dan extreem hete uitschieters mogelijk en valt een lokale 40 graden niet uit te sluiten volgens weeronline.

Hittegolven

 Na het droge en zonnige weer in het voorjaar gaat de zomer op dezelfde voet verder. Nederland krijgt vaak te maken met oostenwinden en daarmee wordt warme lucht vanuit Oost-Europa en Duitsland naar ons land geblazen. Zowel in juni als augustus is kans op hittegolven en is de temperatuur naar verwachting regelmatig 25 graden tot 30 graden of nog hoger.
Lees het volledige zomerweer vooruitzicht hier.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.