Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gezamenlijke boodschap 12 burgemeesters: ‘Wij zijn trots op jullie’

REGIO – “Lieve, hardwerkende, dwarse, nuchtere, eigenwijze en trotse Groningers. Van Lauwerzee tot Dollart tou. Van Drinthe tot aan ’t Wad. Zijn wij ongelooflijk trots op jullie.” Zo begon de gezamenlijke boodschap van de 12 burgemeesters van de provincie Groningen om alle inwoners van de provincie in deze moeilijke tijd te bedanken en een hart onder de riem te steken.

Trots en sterk

“We zijn trots op het Noorden” vervolgen ze. “Trots op onze mensen in de zorg.” voegt loco-burgemeester Hamster van Stadskanaal daar aan toe. “Ook staan we sterk voor onze ondernemers die in deze onzekere tijd vrezen voor de toekomst van hun zaak” zeggen de 12 burgervaders- en moeders.

Grunnegs

“Er is al veel van ons gevraagd”  bestempeld burgemeester van Het Hogeland Henk Jan Bolding. “Telkens laten we de veerkracht zien zodat we de besmettingscurve net zo plat houden als ons Grunnegs”.

De anderhalve meter wordt ook benoemd in de boodschap van de burgemeesters; “De 1,5 meter overbruggen we met een glimlach.”

“Zodat we de besmettingscurve net zo plat houden als on Grunnegs.”

“Dag in dag uit geven we alles voor Stad en Ommeland” zo zegt burgemeester Jaap Velema van Westerwolde. “En we zijn er van overtuigd dat iedereen dat blijft doen.” voegt Veendammer burgemeester Sipke Swierstra daar aan toe.

Portretten

Behalve de burgemeesters kwamen ook portretten van inwoners in beeld. Zoals mensen van het UMCG, huiswerk makende kinderen en ook Knoalster ondernemer Nicolette Kuipers kwam voorbij.

Kop d’r veur!

“Help mekoar, wees laif voor mekoar. Gun elkaar de ruimte letterlijk en figuurlijk in de vrijheid die ons allen zo dierbaar is.” zo roepen de burgemeesters op.

“Grunnegers, volholden! En kop d’r veur!” zo besluiten ze de boodschap.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.