Direct naar de inhoud.

Column: Wie ’t kleine niet eert…

  • door:
  • op:
F: Ellla Mlynarczyk

COLUMN – Hielke Bosch schrijft wekelijks column vanuit het perspectief van zijn beperking Achondroplasie (groeistoornis) Deze column is wekelijks te beluisteren bij het radioprogramma  1 op zaterdag op zaterdagochtend. En hier te lezen:

Deze week was het weer is zover, een persconferentie van ons kabinet. En deze keer eindelijk een beetje goed nieuws. Er werden enkele versoepelingen aangekondigd, een beetje licht in de duisternis die nu al eindeloos lijkt te duren. We kunnen vanaf juni weer (met 1,5 meter) op het terras zitten en misschien het mooiste is dat we weer naar de kapper kunnen. Ik kan het vogelnest dat zich nu heeft gevormd op mijn te grote hoofd eindelijk laten kortwieken. Allemaal goed nieuws maar helaas zijn er altijd mensen die nog niet tevreden zijn. En ik moet zeggen dat ik er toch vrij moe van word dat velen na al die weken nog steeds de ernst van de zaak niet in zien. 

Veel van hun ziet het liefst dat de lockdown morgen door onze premier in de prullenbak van het torentje wordt gegooid, maar hé welkom in de realiteit; zo werkt het niet. 

De persconferentie bracht dan ook een storm aan boze reacties op de vaste sociale media van mensen die wilden dat nu ook bijvoorbeeld de sportscholen open gingen. En het duurt niet lang voordat een BN’er voor de camera springt om dit kracht bij te zetten. En dat gebeurde dan ook in de persoon van Arie Boomsma op instagram zijn beklag deed. En als ik zoiets zie dan ligt mijn irritatie niveau echt hoger dan mijn eigen lengte, ik weet dat we met 17 miljoen virologen leven, maar je kunt het overdrijven. Misschien moeten deze welvaartszeikers zich is gaan bedenken dat we in een crisis zitten en dit dus niet de tijd is om te zeuren over je wekelijkse sportschool uurtje. Er zijn ook mensen die überhaupt geen sportschool kunnen betalen, ook buiten crisistijd. En ik wil niet moeilijk doen maar ik kan überhaupt niet naar de sportschool omdat bijna alle apparaten daar voor mij onbereikbaar zijn. En hoor je dit soort gevallen zeuren? Voor de eigenaren van deze sportscholen is het natuurlijk verschrikkelijk maar zei moeten gewoon door het rijk gecompenseerd worden. De rest kan nog best een maandje thuis improviseren. Je moet niet vergeten dat het kabinet niet alles op eigen houtje beslist. Daar zit een gigantisch team achter van mensen die dondersgoed weten waar ze het over hebben. Wetenschappers die jarenlang hebben gestudeerd op dit soort gevallen. Laten we de raad van deze mensen opvolgen en niet van een of andere over het paard gevallen hipster. 

Wees blij met wat je krijgt, het kabinet had ook kunnen zeggen “helemaal geen versoepelingen gewoon doorgaan op dezelfde voet”. Maar nee door de slimme lockdown kunnen we ons nu enkele versoepelingen permitteren. Dus het is nu nog even geduld hebben. Ze geven ons een vinger en laten wij nou niet de hele hand al willen. Wie ’t kleine niet eert is het grote niet weert, mijn levensmotto al jaren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal