Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Basisonderwijs weer opgestart na lockdown

Foto: Pixabay

REGIO – Na ongeveer twee maanden thuis te zijn geweest zijn veel kinderen maandag 11 mei weer naar school gegaan. Het basisonderwijs mocht weer worden opgestart. Dit omdat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus daalt. Het kabinet heeft de verwachting dat de scholen weer veilig open kunnen zonder grote gevolgen voor nieuwe besmettingen.

Digitaal

De basisscholen waren sinds 16 maart dicht. Leerlingen maakten thuis hun schoolopdrachten, begeleid door ouders en hadden vanuit huis digitaal contact met de meester of juf.

Helft

Leerlingen in het speciaal onderwijs gaan vanaf 11 mei weer volledig naar school. Op reguliere basisscholen gaan de leerlingen voor de helft van de tijd. Deze scholen mogen zelf het rooster invullen. De meesten kiezen voor halve klassen, die de hele dag naar school gaan. Niet elke school ging al op maandag open. Sommige schoolbesturen zeggen dat ze meer tijd nodig hebben om hun gebouwen in te richten voor de lessen. De Middelbare scholen kunnen mogelijk vanaf 2 juni weer deels open.

Contactberoepen

Naast de scholieren zijn ook de kappers, schoonheidsspecialisten en overige contactberoepen weer gestart. Ook kun je weer naar de tandarts. Het is heel belangrijk dat de regels van het RIVM goed worden nageleefd om zo een 2e golf van besmetting te voorkomen. Met name afstand bewaren van elkaar (1,5 meter) en veelvuldig handen wassen. Als het lukt om een 2e golf van besmetting te voorkomen kunnen de lockdown-versoepelingen vanaf 1 juni worden voortgezet. Horeca, musea en bioscopen mogen dan, onder voorwaarden, de deuren openen.

Nog niet alle maatregelen hebben een einddatum. Zo blijft thuiswerken waarschijnlijk het hele jaar de norm. – Lees hier het spoorboekje van de versoepeling coronamaatregelen komende maanden

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.