Direct naar de inhoud.

Geen nieuwe huizen in gemeente Stadskanaal

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal (F: BJ Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL – Er is een voorlopige streep gezet door 378 te bouwen woningen in de gemeente Stadskanaal. De gemeenteraad ging maandagavond akkoord met een zogeheten ‘voorbereidingsbesluit’ waardoor het vanaf 1 juni alleen nog met uitzondering mogelijk is om een bouwvergunning te krijgen voor de vijftien geplande bouwlocaties. Alleen de fracties van D66 en PvdA stemden tegen.

Normaliter zou het besluit worden opgenomen in de omgevingsvisie. Omdat die pas in 2021 af is, heeft de gemeente gezegd dat het besluit in de maak is en heeft de gemeenteraad gezegd daarmee akkoord te zijn. Daardoor is het op de locaties niet meer mogelijk om te bouwen als de gemeente dat niet wil, tenzij het college van burgemeester en wethouders het goedkeurt. Dat gebeurt alleen als het plan past binnen de toekomstige woonvisie.

Krimp
De reden daarvoor is dat Stadskanaal verwacht dat de bevolkingsomvang de komende jaren zal teruglopen en dat daarmee ook de vraag naar woningen zal dalen. Door de hoeveelheid grond waarop nieuwe huizen gebouwd kunnen worden te beperken, moet de woningmarkt in de toekomst blijven aansluiten op de woningmarkt zonder dat er grote leegstand en verpaupering ontstaat.

De bouwlocaties zijn van de gemeente Stadskanaal en van particulieren. Onder meer de Blauwe Kamer in Alteveer (18 woningen), Hoeklocatie Nederlandlaan (36 appartementen), Maarsheerd (52 appartementen) en de Buinerweg (100 appartementen) in Stadskanaal gaan niet door. In Musselkanaal worden 130 bouwlocaties geschrapt.

(Lees meer op DvhN)

3 reacties op “Geen nieuwe huizen in gemeente Stadskanaal”

  1. Zeer slecht besluit, gaan nu geen nieuwe ondernemers zich vestigen in de gemeente.
    Of ondernemers verlaten gemeente

  2. Als de bevolkingsomvang de komende jaren terug loopt met 1000 inwoners waarom dan die miljoenen in het centrum stoppen alleen met een mooi centrum trek je ook geen volle zalen maar dat ziet deze gemeente waarschijnlijk niet. In Delfzijl wordt een compleet nieuwe woonwijk gebouwd en ook dat is een krimp gebied maar die zien ze de voordelen wel.
    Als gemeente heb je de taak om te zorgen dat je de krimp probeert tegen te houden. Met deze berichtgeving geef je aan kom niet naar Stadskanaal want over een aantal jaar is hier niets meer. En de kans dat de spoorlijn op deze manier rendabel wordt is dan ook weer kleiner. Ook dat is weer een miljoenen investering Je moet de gemeente aantrekkelijker maken zodat ze hier graag willen wonen.

  3. Een uitermate vreemd en onrealistisch besluit. Dit kost aan alle kanten geld; de aannemers, installatiebureaus, etc. Maar ook voor de middenstand een slechte zaak, denk aan woninginrichting, keuken, badkamers etc. Plus voor de gemeente zelf;mislopen van leges en belastingen. Dus…ondoordacht, misschien zelfs”een beetje dom”??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-