Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

BREAKING: Wethouder Veenstra en fractie verlaten college Stadskanaal

Bron: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Wethouder Lian Veenstra heeft gisteren aan het college medegedeeld dat zij per direct ontslag nam. De SP heeft zich hierop teruggetrokken uit de coalitie. Dat zegt de gemeente Stadskanaal op haar website.

De beslissing komt onverwacht voor het college. ‘We betreuren het dat zij na een goede tijd van samenwerking, juist in een tijd die vraagt om leiderschap, ervoor kiest de opgaven te ontwijken nog voor ze volledig inzichtelijk zijn.’

Sloophamer

De aanleiding van het vertrek is de komende, financiële, begrotingsdiscussie. Veenstra: “Stadskanaal heeft het financieel zwaar, voor de komende periode voorzie ik dat er ingrijpende keuzes gemaakt moeten worden, keuzes die ik niet ga maken.” aldus Veenstra. “Het grote tekort wordt niet veroorzaakt door falen of wanbeleid op lokaal niveau. Nee, dit is Den Haag die al jaren taken over de schutting gooit en het bijbehorende geld in de eigen tuin houdt.” Veenstra voorziet een kaalslag in de Stadskanaalster samenleving maar vooral ook achter de voordeuren van de Knoalsters. “Ik ga niet de sloophamer van Den Haag hanteren in Stadskanaal”, aldus de voormalig wethouder.

Fractie SP

Naast de wethouder vertrekt ook de fractie van haar partij de SP uit het college van Stadskanaal. “Het zou heel gek zijn als wij als fractie tot een andere conclusie zouden komen. Met wat wij nu weten komen ook wij tot de conclusie dat dit voor ons een politieke brug te ver is.” aldus fractievoorzitter Machteld Luijken.

Het college beraadt zich op de ontstane situatie

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

1 Reactie op “BREAKING: Wethouder Veenstra en fractie verlaten college Stadskanaal

  1. En dan laten ze nu de bezuinigingen aan oa de VVD over? Nee dat gaat goed….lekker makkelijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.