Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veenstra: “Den Haag oorzaak van mijn stoppen”

Bron: SP

STADSKANAAL – Vandaag werd bekend dat wethouder Lian Veenstra (SP) van de gemeente Stadskanaal heeft besloten te vertrekken. Op de vraag wanneer de oud-wethouder van Stadskanaal heeft besloten te stoppen met het wethouderschap in Stadskanaal, antwoord ze dat het een worsteling is geweest van weken. De afgelopen dagen is het besluit genomen en afgelopen maandag heeft ze het college (op dit moment alleen de wethouders) ingelicht over haar besluit. Vanochtend kwam de brief naar de gemeenteraad en werd het nieuws naar buiten gebracht middels de pers.

“De oorzaak van mijn stoppen is Den Haag. De gemeenten krijgen onvoldoende geld van hen, terwijl er wel meer taken vanuit het westen komen. Niet alleen Stadskanaal worstelt hier mee, maar ook gemeenten in bijvoorbeeld Friesland, Limburg en Overijssel”, zegt Lian Veenstra tegen RTV1. Ook geeft ze aan dat Stadskanaal extra de dupe ervan is, want er is veel achterstand hier. “Je hebt hier veel inwoners met een gezondheidsachterstand, geldachterstand en kinderen met een kansachterstand.”

Veenstra wenst de inwoners van de gemeente Stadskanaal niet meer dan goeds toe. “Dat klinkt misschien erg algemeen, maar het is wel oprecht. Ik heb mij erg welkom gevoeld door de inwoners van Stadskanaal. Ik hoop dat de gemeente Stadskanaal de goede dingen kan doen voor haar inwoners.”

Fractie

Ook de fractie van de SP stapt uit het college. “Vorig jaar tijdens de algemene beschouwingen vertelde ik al dat de SP geen bezuinigingen zal steunen op het sociale domein.” zo verteld fractievoorzitter Machteld Luijken.  “Loco-burgemeester Hamster voorzag in de fractie vergadering dat deze bezuinigingen onder de huidige omstandigheden niet te ontwijken zijn.” vervolgt Luijken. “Maar daar gaan wij niet in meedoen.” 

“Dat we als fractie uit het college stappen kan ook eigenlijk niet anders. Als je als fractie geen wethouder meer hebt is het eigenlijk een kwestie van achterover zitten en wachten en daar hebben wij geen zin in.”

Luijken geeft aan dat de beslissing een moeilijke was. “Zo’n beslissing neem je niet zomaar op een woensdagmiddag. Dit is een kwestie geweest van veel wikken en wegen. Je moet jezelf natuurlijk wel in de spiegel kunnen blijven aankijken. Wij blijven gewoon onze standpunten verkondigen in de raad en opkomen voor de zwakkeren in deze samenleving. ”

 

 

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.