Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendammer Wind heeft quitte gedraaid

Archieffoto: Peter Panneman

VEENDAM – Bijna een jaar geleden werd in stadion De Langeleegte in Veendam de voetbalopera Veendammer Wind gespeeld. Tussen 26 juni en 5 juli werden 2 try-outs en 5 voorstellingen gegeven. Deze voorstellingen trokken 6.000 toeschouwers. Producent en zakelijk leider Jaap Alkema, die had gehoopt op 10.000 bezoekers, kijkt terug op deze bijzondere productie.

De organisatie had 6.500 toeschouwers nodig om uit de kosten te komen.
Alkema: “Dat klopt. Maar we hebben precies quitte gedraaid. Dat had te maken met btw-aftrek. Ik ben dan ook blij dat we op nul zijn uitgekomen.Op een gegeven moment was ik bang dat we het niet zouden redden. Maar gelukkig hebben we prachtig weer gehad. Ik had op meer publiek gerekend.”

Een vervolg zal er niet in zitten, deel 2 is kansloos. “Wel als we elke keer een volle bak hadden gehad, was het een overweging geweest maar dat is nu kansloos. We werkten nu met een begroting van 4 ton. Dat was met alles er op en er aan. We kunnen niet weer naar Nedmag, gemeenten en provincie stappen voor geld”, aldus Alkema.

De voetbalopera Veendammer Wind was een eerbetoon aan SC Veendam, de vrijwilligers en Oost-Groningen. Stichting Productiefonds Amateurkunst Menterwolde, Pekela en Veendam (MPV) had de organisatie van dit spektakel in handen.

(Peter Panneman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.