Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

5G in Veendam

F: Peter Panneman

VEENDAM – Medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf zijn de afgelopen dagen druk bezig in één van de vier lichtmasten van het sportcomplex aan de Langeleegte in Veendam. De werkzaamheden bestaan uit het huidige netwerk upgraden en tevens gereedmaken en installeren van het 5G netwerk in de huidige antennes van de circa 50 meter hoge lichtmast, aldus een woordvoerder.

Bedrijven en de overheid besteden steeds meer tijd aan de uitrol van 5G. Naar verwachting zouden we dit jaar al toegang kunnen krijgen tot dit netwerk. Maar wat is 5G eigenlijk? De term 5G staat voor vijfde generatie mobiele netwerken. Het is de opvolger van ons huidige 4G. Het grootste verschil tussen de twee generaties is de snelheid: 4G heeft in Nederland een snelheid tussen 50 en 100 Mbps. 5G zou een maximale snelheid kunnen bereiken van 10 Gbps. Dit is 100 keer zo snel als 4G.

F: Peter Panneman

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

19 Reacties op “5G in Veendam

 1. Deze masten moeten beveil8gd worden met Camara s met alarmering indien er iemand in de buurt komt Owel dag en nacht

 2. Cynthia .O De Vos

  Stop ermee met 5 g .Het heeft zijn gevolgen alleen jullie willen er niet op aan

 3. Cynthia .O De Vos

  Stop met 5 G te plaatsen het geeft nare gevolgen alleen, jullie willen er niet van op aan.

  • Roy de Waart

   Jaja en licht is niet gevaarlijk? Zichtbaar licht is 430 tot 73p THz (oftewel terahertz het gaat als volgt: Hz, MHz GHz THz) en is ook niet gevaarlijk. Als jij in het donker een zaklamp (een zaklamp maakt zichtbare radiogolven) op je vingers schijnt, zie je het ligt er doorheen schijnen. Dat zijn zichtbare radiogolven die door je lichaam heen gaan, heb je hier ooit last van gehad? Nee. Het is bullshit dat 5 gevaarlijk is een zaklamp zijn frequentie is 1000 zo sterk als 5g, maar er zijn meer zendmasten nodig toch? Meer straling?? NEE! een zaklamp kan niet door steen door zijn hoge frequentie en zo kan 5g ook niet door steen heen vandaar dat er meer zendmasten nodig zijn. Snap je het?

   • Probleem is 5G is naam uit eindelijk stralen ze op 26Ghz of meer. Overal masten elk paaltje etc bewijs maar eens dat, dat niet gevaarlijk is. Leg zelf netwerken aan voor een provider en geloof me is veel krachtiger dan ze zeggen gaat om millimeter frequenties waar mee gestraald wordt dit tast wel degelijk DNA en cellen aan van mens. Vraag is alleen hoe erg 24/7 blootstelling eraan met masten die dus 24/7 stralen lichaam dus geen rust krijgt is dit zeer zorgelijk. Sydney en steden Amerika waar 5G is kun je met radioactief metertje lopen blijkt dat straling rond 600/650 zit wetende dat Europa maar 100 heeft staan als acceptabel. Weet je gelijk ze zich dus niet houden aan limieten. Plus Leger vindt 5G meer dan voldoende voor crowd control. En 26Ghz gebruikt satelliet op 35, duizend ik afstand bereken even dat dus zo satelliet elke lantaarnpaal zit. Wedden dat je binnen helemaal kapot gestraald wordt. Spreek je over 4jaar die haal je niet eens vermoedelijk

  • Wat een heerlijke complot theorie van jou Cynthia. Heb je bewijs of praat je gewoon anderen na.

 4. Gerhard Mulder

  Hou op met die onzin, zolang jullie nog bellen met je GSM aan je oor hoef je je niet druk te maken om de elektromagnetische golven van die zendmast die op minimaal 50 m afstand staat. En dan moet je ook nog direct onder deze mast staan want anders is die afstand nog meer dan 50 meter. Pas als ze putdeksels gaan voorzien van antennes ( en deze bestaan echt) zou ik me meer zorgen maken. Dus gebruik in het vervolg je oortelefoontje voor het bellen met een gsm want de veldsterkte neemt kwadratisch af met de afstand tot de antenne.

 5. Je weet als carona in Veendam komt komt dat van de masten.
  Flikker op met jullie verhaaltjes. Mensen moeten altijd wat te zeuren hebben en te zeiken hebben in de fik wie betaalde reparatie kosten jullie ook Stommelingen.

  Denk daar maar aan.

  • Helemaal mee eens, slap geouwehoer. Tegenwoordig wordt je overal ziek van. Is vooral weer die geiten wollen sokken.

 6. waarom moet het allemaal nog sneller, is toch snel zat met 4g ? waardeloze
  hebzucht , geef het geld aan de armen.

 7. Nieuwe telefoons worden ook 5g zend toestellen. Deze komen veel dichterbij een mens. Jammer dat er zo weinig onderzoek naar gedaan wordt.

 8. Klaas Russcher

  Zeer veel domme uitspraken over de 5 G door onvoldoende kundige voorstanders van de 5 G.
  5 G is een straling die niet door een steen gaat?
  Klopt, maar wel door de menselijke en dierlijke huid, en dit is toch wel HEEL iets anders. Vergelijking met licht? Zeer domme vergelijking, want licht gaat niet door menselijke huid en we worden er wel degelijk voor gewaarschuwd dat door overmatig zonlicht straling huidkanker kan worden veroorzaakt. De gebruikte 5 G frequentie’s is niet bewezen veilig omdat deze stralingsfrequentie zeer waarschijnlijk de zuurstofmoleculen in ons bloed beïnvloed en daardoor zeer gevaarlijk kan zijn. Er is nog onvoldoende zekerheid over deze nieuwe straling en misschien wel nieuwe oorzaak van nieuwe ziekte’s.

 9. Nederland wordt toch eens wakker!
  Niks theorie, niks aluhoedjes!
  Het is een groot complot wat al jaren wordt uitgewerkt achter de schermen!
  Het gaat om controle en wereld dominantie!
  Ook niet toevallig dat Corona in de wereld toeslaat! Dit vereist uiterste controle!
  Nu iedereen met corona bezig is wordt oa 5G uitgerold! Waarom nu? Juist omdat we afgeleid zijn. Zo zijn en worden we altijd al afgeleid en bezig gehouden met van alles en nog wat. Alleen wij denken dat het met vooruitgang en democratie te maken heeft. Nou ik wil u niet teleurstellen maar dat is een hele grote misvatting!
  5G maakt mensen ziek en is dodelijk, net zoals onze voeding in de supermarkt, vaccinaties en medicijnen! De bewijzen stapelen zich op!
  Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een chronische aandoening.
  Ca 150.000 mensen overlijden jaarlijks aan zogenaamde ziektes?..
  Hoe kan dat, we leven in zo’n fantastisch land? We zien, horen en constateren niet meer! Onze hersens worden doodgeslagen door al die digitale techniek en zogenaamde vooruitgang en we raken verder en verder verwijderd van onze natuurlijke kwaliteiten! Geen enkele regering in deze wereld heeft het beste met ons voor!
  We moeten thuis gehoorzaam achter een schermpje orders opvolgen en vooral niet zelf nadenken. Dat is onze toekomst! Robottisering. Onze adhd kinderen zijn er al op voorbereid! En dat is niet toevallig!
  Een kleine elitaire club trekt aan de touwtjes, dat doen ze al een paar duizend jaar in de schaduw en zo nu en dan in het openbaar als hun veiligheid dat toelaat!
  Heel veel narigheid, oorlogen, zogenaamde rampen hebben zij veroorzaakt om hun doel te bereiken! Onze geschiedenis is dan ook een grote leugen.
  Er is nu een depopulatie programma opgestart die, als we niet opletten, niet meer te stoppen is!
  5G is wellicht de eindschakel voor de grote verandering!!
  Mensen wordt alstublieft wakker!!!

 10. 5G is wel degelijk bewezen gevaarlijk alleen deze onderbouwde onderzoeksresultaten worden systematisch van tafel geveegd door de grote jongens van de telecom. De onderzoeken waar nu naar gekeken wordt kijkt allen naar thermische effecten niet naar biologische effecten. Er zijn financiële belangen van miljarden voor de overheidspot dus ze hebben er alle belang bij dat het zinnetje ” niet bewezen schadelijk ” goed doordrenkt is in de samenleving. Geldzucht is de wortel van alle kwaad. Ook hierin.

 11. Ik weet nog toen de magnetron zijn intrede deed. Het zou wel zo verschrikkelijk schadelijk zijn voor je gezondheid, begin er niet aan riep men toen, net als velen nu roepen over 5G. Van begin af aan een magnetron gekocht en dagelijks gebruikt, al jaren lang. En wat schetst mijn verbazing, we leven nog steeds en het ding is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Want als iets goed ingeburgerd is en loopt als een trein, wil je nooit meer kwijt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.